Att fotografera is

Bloggat i Cykel   (6/02, 2011)   

Efter att ha vadat fram skrattandes i högkvalitetspudersnö i två månader har man blivit lite bortskämd. Cyklarna har samlat damm bakom varianter av betydligt attraktivare skogsskidor. Men så kom det en två veckor lång uthållig attack på den älskade snön. Så uthållig var denna smält-attack att det blev barmark, den trodde man aldrig skulle dyka upp igen.

Barmark, och en hel del is i olika vackra former.

(Läs mer…)

Födelsedagscross för Bo

Bloggat i Cykel, Utflykter   (15/11, 2010)   

 

Bo fyllde år och det firade han med en förstaklassigt ordnad cyklocrossrunda längs grusvägar och lätt-stigar runt hela söderort. Allt fanns med; fornborgar, isflak, tappad kedja, whiskey, bullar, McDonalds, lera och trappor att springa upp för. Sisådär 7 mil blev det inklusive morgonens transport till söder. Mycket trevlig utflykt i snacktempo, med trevligt sällskap och kul nya stråk att se för min del. De här trakterna brukar jag mest passera inne i olika skogar.

(Läs mer…)

Det heter ju Björkhagen av en anledning.

Bloggat i Cykel   (2/10, 2010)   

 Ja, det heter ju faktiskt Björkhagen av en anledning. En solig timme utan plan såhär års får man inte försitta! Skynda skynda, på med cykelskorna!

(Läs mer…)

Ride the Sörmland divide

Bloggat i Cykel, Utflykter   (9/08, 2010)   

Efter nästan en månad av peppning, inköp av prylar, provpackning av väskor och inläsning på vindskyddsplatser och tillgängliga dricksvattenkällor var det äntligen dags för Sörmlandsleds-experiment två: cykla tre dagar, bo i skogen. Sova i vindskydd, ta med mat och vatten, plocka bär om maten inte räcker.

Into the wild!

(Läs mer…)

Kodak morning

Bloggat i Cykel   (29/07, 2010)   

Jag hade inte alls tänkt cykla idag. Satt där med morgonkaffet och Facebook och semesterslöade och muttrade lite över att sommaren försvann direkt när semestern började. Så tittade jag ut och såg dimman och humöret vände direkt. Det var ett sånt där väder som gör att man har svårt att få på sig strumporna för man har så bråttom att komma iväg.

Släng dig i väggen 28 grader och sol, här kommer morgontjockan och duggregn!

(Läs mer…)

Höst i Hellas? I juli?

Bloggat i Cykel   (26/07, 2010)   

Efter ökenvärme utan regn ända fram till min semester har den stackars grundväxande skogen på bergen i Hellas blivit så uttorkad att den sårbara delen av den har givit upp och bestämt sig för att det är höst.

Nu kom det till sist hyggligt med regn, och blöt skog betyder dags för skogsfixiecykling. Ju sämre väder desto mer skogsfixie. Längsta skoxierundan hittills tror jag, drygt 2,5 mil över Dow Jones, Våta Fötter, Blå-Gröna till Erstavik och hem längs Traktormakt.

(Läs mer…)

Den längsta dagen

Bloggat i Cykel, Utflykter   (20/06, 2010)   

Oftast kör vi ju i vår enkla utflyktscyklarvärld en kombination av Sörmlandsledsetapper som landar på ca 3,5-4 mil. Det kan ta en halvdag eller 3-4 timmar, beroende på hur många man är, hur mycket man stannar och pratar, hur fort man kör och hur mycket mekanikproblem man får. För många år sedan kändes de här turerna verkligen som små äventyr, men det börjar kännas alltmer hanterbart så nu tyckte Bo det var dags att vi provade att köra en dubbel. 8,2 mil. Björkhagen till Östertälje, etapperna 1, 2, 3, 4, 5, 6, 7, 8. Lunchpaus i Handen och sedan ut i vildmarken igen.

Såhär i slutet på juni är ju tillgången på solljus och torrt underlag verkligen god, så förutsättningarna blir inte bättre.

(Läs mer…)

En liten film om våren, sent omsider

Bloggat i Uncategorized   (7/06, 2010)   

 

Kameran badade ju i våras och kanske blev det inte cyklat så fasligt mycket där i kramsnö-perioden heller. Än mindre fotograficykling och dito bloggning. Men när vitsippor, koltrast och försommarsolen verkligen var på plats så tog jag en kväll efter jobbet och pysslade ihop en liten film med nya kameran och gamla cykeln. Det var några år sedan jag gjorde film sist så det var kul. Youtube för detta kommer nedan.

(Läs mer…)

För mycket offseason för cykeln

Bloggat i Uncategorized   (6/03, 2010)   

Det har inte blivit mycket cyklat på ett tag faktiskt. För mycket snö. Istället har jag återupptäckt skidorna. När det nu såg ut att bli några ytterligare dagar snö och kyla efter förra veckans smält-chock så började jag dagen med några toppturer på Hammarbybacken. Bootpacking på baksidan, sen ner på baksidan. De bitar som inte bara var hårdblåst, smält och ihopfruset till is alltså.

(Läs mer…)

Midvinter med låg sol och gnistrande puder

Bloggat i Cykel   (2/01, 2010)   

En såhär lång period av ihållande minusgrader och gott om snö måste det vara många år sedan vi hade här i stan. Det djupa pudret övergick till kramsnö, sedan till skare och så lite nytt puder på det och sedan trampat av vandrare och hundägare och rejält med knarrminusgrader så har fått vi ett utmärkt cykelunderlag att njuta av.

Med jullov och fint soligt väder var det verkligen full fart i Sickla- och Hellasskogarna idag! Och på de ganska renblåsta isarna. Skidåkare och skridskoåkare och vinterpromenerare och pulkabarn. Bland dem kämpade några malplacerade cyklister och vägrade anpassa sig.

(Läs mer…)

Säsongens första puder

Bloggat i Cykel   (19/12, 2009)   

Vi hade noga följt prognosen. Det här puderdumpet sen i tisdags skulle bara fyllas på och hålla i sig veckan ut. Och äntligen var det lördag.

(Läs mer…)

Hellas - first krisp

Bloggat i Cykel   (3/12, 2009)   

Det har börjat nu. Fras och kras.

(Läs mer…)

Veckans duggregn

Bloggat i Cykel   (14/11, 2009)   

Den här veckan har jag hunnit med hela tre cykelrundor, två i mörker och en i ljus. Mycket lyxigt.

I ljuset blev det en blandning av stigfinneri, repetition av nya småstigar jag fått visat och ihopknytning till ett bra flyt med gamla klassiker däremellan. En bra runda! Efter 21 km på den här cykeln i halkig hösthellasskog är man värd dubbla middagar tror jag.

(Läs mer…)

Fin höst här hemma också

Bloggat i Cykel   (14/11, 2009)   

Har det inte bloggats har det inte hänt. Därför är det bäst jag lägger upp lite bevis på att jag faktiskt cyklade förra helgen. Särskilt som jag nu råkade ta med mig en riktig kamera också.

Det är inte bara i Åre det är fint på hösten. Även Hellas trots sin dominerande tallskog förändras och blir finast på hösten.

(Läs mer…)

Höst-Åre levererar 3: Blanktjärnsrundan

Bloggat i Cykel, Utflykter   (4/10, 2009)   

 

Efter två mastodontiskt vackra dagar hade vi en sista fin-tur sparad till lördagen när även Patrik och Linda skulle ha tid för cykling - Blanktjärnsrundan. Egil dök upp med den odödliga blåbussen så det var bara att lassa in alla som ville med.

(Läs mer…)

Höst-Åre levererar 2: Storulvån-Gåsen

Bloggat i Bilder, Cykel   (29/09, 2009)   

 

Fredag morgon var det dags för en något mer episk utflykt. Rikard hade anlänt med nattåget och vi lånade oss en bil och drog iväg till Storulvån. Om gårdagen var överdådig och magisk så var det ändå ingenting mot känslan av att köra på den smala men nylagda vägen upp till Storulvåns fjällstation. Den kolsvarta asfalten ringlade sig fram mellan fjällen och vartän man såg var där brandröda vidder i 30 graders lutning.

Jag fick en känsla av att vi måste stanna bilen NU och dra ut och åka innan det försvinner. Som att sitta i bilen på väg mot liften när det kommit årets största pudersnödump och liften öppnade för en kvart sen.

(Läs mer…)

Höst-Åre levererar 1: Ullådalen

Bloggat i Cykel, Utflykter   (28/09, 2009)   

Ibland känner man att man är mitt i något man länge har velat göra. Det kan vara en intensiv lyckokänsla. Kanske kan man inte stoppa leendet som går från öra till öra, kanske ryser man så kläderna reser sig från kroppen. Kanske vill man nysa av lycka. Det är en lyxig känsla.

(Läs mer…)

Och resan fortsätter här

Bloggat i Cykel, Uncategorized   (9/09, 2009)   

 

Den lilla Björkhags-Bagarmossen-remsan ser verkligen inte mycket ut för världen på kartan. Men det är ju otroligt vad det finns stigar där. Fint är det också. Passade även på att inspektera Area 51. Eller om man ska kalla det Area 52.

(Läs mer…)

Good ol’ black (hüzün)

Bloggat i Cykel   (6/09, 2009)   

Inga tävlingar, every-ride-is-a-race eller ironman-bravader. Inga internetkrig på cykelforum.
Bara the good old black: gryningsljus, skogen, mountainbike.
Sådär som det började. Det som fick oss att börja gilla det här en gång i tiden.

(Läs mer…)

Nyrekade deluxestigar på Södertörn

Bloggat i Cykel, Utflykter   (16/08, 2009)   

  

Patrik hade över helgen lämnat de Jämtländska skogarna och bergen för att hälsa på i storstan. Så då såg han till att det blev en riktigt fin representationsutflykt på Södertörn när han var här. Tolv starka tisdagsturscyklister gav sig ut på ännu ganska torra stigar, ihopsydda av Tobias, Aron, Johnny och kanske några fler stigfinnare var inblandade också.

(Läs mer…)

Eco-biking på vanilj-Sörmlandsleden

Bloggat i Cykel, Utflykter   (7/08, 2009)   

Eftersom det inte passade så bra med heldags-Sörmlandsled i helgen så ville jag beta av den på fredagens arbetsdag. Att köra Sörmlandsled en vardag har ett litet logistiskt problem; man får inte åka tåg med cykel mellan 06 och 09, eller mellan 15 och 18. Så om man vill åka tåg både ut och hem måste man börja helt fantastiskt tidigt, eller komma hem ganska sent. Ingetdera passade. Så då blev det Hellas-Handen och hinna fram i god tid före klockan 15.

Alla jag frågade om sällskap hade dessutom återgått till jobbet redan, så jag fick köra ensam.

(Läs mer…)

Morgondagg och digital uppgradering

Bloggat i Cykel   (5/08, 2009)   

Min cykla-varje-dag-semestervecka började igår, aningen försenad av ett Skottländskt förkylningsvirus. Igår tung primitiv hardtail, idag nyservad hightech-Yeti.

Det var lika bra att ta tag i dagens plikter direkt efter frukost med min arbetande sambo. En fin fördel med det visade sig vara att morgondaggen låg kvar. Det av droppar gnistrande långa gräset på fältet efter SKF blötte ner mina vader och det fick det gärna göra.

(Läs mer…)

Alla som trotsar vädret vinner

Bloggat i Cykel   (7/07, 2009)   

Det finns en del gånger när väder och dylikt gjort det tydligt att rätt sak ikväll är att gå hem och ta det lugnt i soffan. Kanske film, te och kakor. Det är en bra aktivitet, verkligen respektabelt. Men istället har man planerat att cykla och hade kanske tänkt sig att det skulle vara lite lyxigt varmt, torrt och soligt väder. Och så blir det inte det. Men kalendern säger cykla ikväll. Det är cykla i oväder eller inte cykla alls. Så då cyklar man.

Det brukar bli de bästa cykelturerna.

(Läs mer…)

Back in black

Bloggat i Cykel   (21/06, 2009)   

 

Det var äntligen dags för comeback i skogen efter två månaders försiktigt leverne sedan titanprylarna togs ut från armen. Lättningshålen i ulna ska vara borta, jag har druckit extra mycket mjölk.

I väntan på Godot har jag förstås uppgraderat den lilla svarta en aning. Saker behövde se lite fräschare ut, bytas av säkerhetsskäl, bytas för att det hade slutat fungera, och allt det där vanliga som händer när man cyklar för lite. Eastonloggor är roligare att cykla med än Ritcheyloggor. Fräscha bakdämpare är roligare än trasiga.

(Läs mer…)

Veckans ord

Bloggat i Cykel   (4/04, 2009)   

 

Med fredag-lördags konferens-mat-och-dryck i magen och med en annalkande titanbortoperation sÃ¥ var det bäst att ta en Hellas-tur när jag kom hem lördag eftermiddag. Solen sken och en termometer i stan visade 13 grader varmt. Jag tog skogsfixien igen (”passa pÃ¥”) och sÃ¥ rÃ¥kade det bli sÃ¥ att jag körde bort till Solsidan pÃ¥ blÃ¥a-gröna. Det var ett tag sen.

Snön har runnit bort i mängder senaste veckan. Nästan sommarföre. En hur-e-re-möjligt-jättefest för alla oss som kämpat i kramsnön och längtat till sommaren länge nog nu. Nu börjar det!

(Läs mer…)

First down

Bloggat i Cykel   (28/03, 2009)   

Tydligen hade jag inte fått nog av kramsnö. Jag såg att grannen Aron drog iväg på cykeln på förmiddagen trots gårdagens nylevererade snötäcke och morgonens plusgrader. Goda utsikter för misärhojning. Jag ville ju inte vara sämre så jag tog en tur på eftermiddagen. Inte helt oväntat var snön bitvis obegagnad och vacker, så jag fick rita ettor i pudret och vara first down både här och där.

Geggvädret till ära tog jag skogsfixien igen, det var ju egentligen för sån här cykling jag byggde den. Och den levererade. Riktigt roligt! Halksnön är nog extra fixed-lämplig, det blir lättare att skippa och skidda, helt klart tacksamt när det blir brant nedför och knepigt på samma gång. Vaderna mot toppröret och sladda ner.

(Läs mer…)

Södra ishavet (Hellas-Handen)

Bloggat i Cykel, Utflykter   (21/03, 2009)   

Man hoppades lite naivt att efter ett slut på arbetsveckan med en hel del sol och plusgrader kunde det vara nästan lika snöfritt i skogen som det var i civilisationen.

Egentligen vet vi ju alla att det inte alls är så det fungerar. Men vi gav oss på en Sörmlandsledsdag ändå.

(Läs mer…)

Söndagsandakt

Bloggat i Cykel   (1/02, 2009)   

Jag hade ju en matsäcksmacka kvar från igår och minusgraderna låg kvar. Osäkert om det skulle vara lika puderfint idag, men det var enkelt gjort att ta en kort sväng för att se efter, och för att ta hand om matsäcken i solen någonstans. Det blev en fin ensam vintertur på ett par timmar. Så fort man stannar till märker man hur stillsamt knäpptyst det blivit av bara det här lilla snölagret, sådär så att man måste stå kvar och njuta av tystnaden en stund.

Andaktsfullt.

(Läs mer…)

Äntligen lite minusgrader

Bloggat i Cykel   (31/01, 2009)   

 

Efter tre veckor på Nya Zeeland i ozonfri sol och 25-30 grader längtar man ju efter ett par minusgrader och lite frusen lera. Den saken är klar. Jag har redan hunnit med en mörkertur med is och nollgradigt lervatten, men idag blev det en riktig midvinterdag med frusna tår i SPD-skorna, låg sol som oväntad bonus, puderbeströdd svallis och slushpuppie i camelbak-slangen. Riktigt härligt. Trevligt sällskap också förstås!

(Läs mer…)

Keeping up with the Jones

Bloggat i Cykel   (2/11, 2008)   

 

Lördagen första november var Hammarbys andra frostdag för året, torsdagmorgonen hade påmint om vilka gudomligt vackra senhöstdagar det finns och med samma släpbelysta gnisterfrost på lördagmorgonen var skogen oemotståndlig. Jag tog mig en solorunda i Sicklaskiftet medan jag väntade in förstärkning från innerstadsvännerna. Peter och jag kämpade med våra skogsfixies och försökte hålla jämna steg i frostmossan med Tobias på Jonesen. Keeping up with the Jones.

(Läs mer…)

23 queries. 0.265 seconds.
Powered by Wordpress
theme by evil.bert