Roadtrip west coast style (augusti)

Bloggat i Cykel, Utflykter   (30/09, 2006)   

    

Ytterligare ett projekt som det pratats om i åratal bland cykelvännerna är det här med roadtrip. Några kompisar, några cyklar, lite annan bråte, en lagom luddig plan, några kartor, några namn och nummer här och där i landet. Cykla nya stigar, träffa nya och gamla bekanta. Så blev det faktiskt av i år! Vi kom snabbt fram till att vi ville åka mot Göteborg och gärna lite västkust i allmänhet.

Sedan dök saker som ”Oslo”, ”Skåne” och ”Gotland” upp på listan. Efter viss jämkning fick vi ihop en plan. Mot Göteborg, stopp på väg dit i Linköping och Omberg. Några dagar i Göteborg, sedan hem via Trollhättan och kanske Jönköping.

(Läs mer…)

Gryningsräd i september

Bloggat i Cykel   (25/09, 2006)   

Matte lyckades med ett skickligt ju-juitsu-grepp välta en föreslagen ölkväll över ända till att istället bli:

”Vakna okristligt tidigt på en lördag och bege sig ut på en sväng med hojen. Planlöst åka runt i Stockholm och bara njuta av den klara luften, tomma gatorna och allmänt tysta stan. En sväng ut mot Djurgården kanske? Gärdet? Över Östermalm mot gamla stan och sedan upp mot Söder. Stanna till vid någon klubbstuga och köpa en macka och kaffe. Ta mig bort mot en högre punkt, t.ex. Fåfängan/Västerbron/Fjällgatan för att där äta frukost och titta på soluppgång”.

(Läs mer…)

Downhill-Åre inte riktigt som tidigare år

Bloggat i Cykel, Utflykter   (10/09, 2006)   

 

Att cykla i Åre brukar vara ungefär samma sak varje år; man kör Tusenmetern och Hällarna, downhillspåret, Solstigen och Stjärnvägen. Gnäller lite över att man inte får åka kabin. Lär sig alla rötter och stenar i DH-banan utantill och kör fortare varje dag tills man kraschar dag fyra och blir rädd och långsam igen. Visst är det roligt men vid det här laget känner många av oss som varit där i flera år igen hälften av stenarna och rötterna på berget alldeles för väl.

Det behövs något nytt och för oss närmare trettio än femton är det inte dödsföraktande grushopp eller fritt fall från fyra meter höga träboxar på Fjällängen som är svaret. I några år har vi istället gaggat om att det minsann finns andra stigar i trakten som är värda att köra. Sanningens minut var kommen.

(Läs mer…)

Luffa runt mälaren med fixed-gear (och tåg)

Bloggat i Cykel, Utflykter   (4/09, 2006)   

100_2324 100_2485 100_2346 100_2438 100_2608

Inbjudan från fixed-gear-fantomen och äventyrsråddaren deluxe Bo var oemotståndlig:

”Kamrater,
På tisdag den 1 augusti drar vi ut på landsvägen för att se oss omkring. Huvudsaklig färdväg blir runt det där grodhavet mälaren. Vi blir borta från fru och barn två nätter och tre dagar. Vi sover vid bra väder under en gran, i en hölada eller vid sämre väder på vandrarhem. Mat handlar vi längs vägen. Resan startar med pendeltåget söderut, sen får vi se.”

Så så fort SL tillät oss, alltså klockan 9, tog vi pendeln söderut, så långt en standardbiljett räcker. I Järna klev vi av och började rulla inte helt obekanta gator västerut. Järna centrum är nämligen ett givet stopp på en Sörmlandsledscykling. Men de här dagarna skulle det inte bli någon mountainbike eller Sörmlandsled utan bara slät fin asfalt och fixed-gear-racers. Hade vi tänkt alltså.

(Läs mer…)

No comment 060903

Bloggat i No comment   (3/09, 2006)   

K700i_13 - fyllekollaps.jpg

23 queries. 0.136 seconds.
Powered by Wordpress
theme by evil.bert