Söndagsandakt

Bloggat i Cykel   (1/02, 2009)   

Jag hade ju en matsäcksmacka kvar från igår och minusgraderna låg kvar. Osäkert om det skulle vara lika puderfint idag, men det var enkelt gjort att ta en kort sväng för att se efter, och för att ta hand om matsäcken i solen någonstans. Det blev en fin ensam vintertur på ett par timmar. Så fort man stannar till märker man hur stillsamt knäpptyst det blivit av bara det här lilla snölagret, sådär så att man måste stå kvar och njuta av tystnaden en stund.

Andaktsfullt.

  

De björkbelamrade träskdalarna från Björkhagen utforskades en smula, i det gamla trygga I&V-stråkets frånvaro. Det är ju rena fusket med isen på allt det där, plötsligt går det att ta sig fram relativt geggfritt där man behöver vadarstövlar sommartid.

 

Istället för den slentrianmässiga infarten till Våta Fötter från grusklättringen efter bron drog jag bortåt söderut längs gruspromenaden en bit. Där hittade jag en oerhört fjällmässig vinterbäck och sedan blev det den gamla sörmlandsledssnutten som ansluter mot slutet av Ulvsjöslingan. Det var nog flera år sedan jag körde den biten, och det finns det faktiskt inga vidare goda skäl till. Fin stig!

 

Bitvis var det en hel del spår i det två dagar gamla pudret, men på sista biten av Ulvsjöslingan var det all virgin powder förutom ett par kängor och fyra tassar som varit där innan. Oväntat när resten var såpass välcyklat.

 

Fast egentligen så var det kanske mest våra egna spår från igår jag såg. Intet nytt över isen på Tre Amigos sedan igår iallafall. Det var våra Rampages, Maxxisar, Race Kings och Fat Alberts. Nada mas.

 

One Response to “Söndagsandakt”

  1. Tobbe TnT Says:

    Det härliga med frusen mark är att man kan åka på helt nya ställen. Här i Ludvikatrakten har vi en del våtmarksområden som är markerade längdsskidspår som man bara kan åka när det är fruset och innan snön kommer.

    Fast nu har vi alldeles för mycket snö för att cykla, nästan så jag funderar på att ta ned skidorna från vinden faktiskt.

Leave a Reply

23 queries. 0.078 seconds.
Powered by Wordpress
theme by evil.bert