Morgondagg och digital uppgradering

Bloggat i Cykel   (5/08, 2009)   

Min cykla-varje-dag-semestervecka började igår, aningen försenad av ett Skottländskt förkylningsvirus. Igår tung primitiv hardtail, idag nyservad hightech-Yeti.

Det var lika bra att ta tag i dagens plikter direkt efter frukost med min arbetande sambo. En fin fördel med det visade sig vara att morgondaggen låg kvar. Det av droppar gnistrande långa gräset på fältet efter SKF blötte ner mina vader och det fick det gärna göra.


Dagens verktygsval.

Dessutom har jag just ersatt min havsplurrade gamla trogna vidvidvinkel-kompakt. Den Nye är en Lumix TZ6. Ett par millimeter mindre vid vinkel, men ett par centimeter större lins och hela SkyNets mjukvara. Aningen klumpigare trots att 3-4 år gått, men vill man ha optik bättre än mobilkamera får man väl stå ut med det.

Så därav lite onödiga foton av helt vanliga Hellasmiljöer idag. Även digitalteknik behöver köras in.


Toppen av SKF. Ordinär bild, ordinär miljö.

 
Gräsfältet efter SKF var fortfarande vått av morgondagg.
Typiskt tillfälle att köra in sig på digitaltekniken lite.

Vid Hästhagsbadet hade dagens bad-anstormning knappt börjat, bara ett par vadande sällskap provade vattnet. Jag kämpade mig upp för backarna till Gula, via omvägen från Gröna. Det är onekligen ganska praktiskt med växlar, SPD, ProPedal och allt det där när man ska ta 50 höjdmeter på stig.

 
Gula var sig ganska lik. Ett par smitvägar hade det fuskats fram sedan sist. Upprörande.

Jag gjorde ett halvhjärtat försök på den knepiga hjulfångarbranten i bäckravinen, tänkte det vore kul att kunna köra den så det går att köra hela Gula utan fotnedsättning. Men jag värderade hälsan högre och avbröt. Gubbigt.


Ensamt.

 

2 Responses to “Morgondagg och digital uppgradering”

 1. Johan A Says:

  Härligt härligt men farligt farligt….

  Yetin ser ju oneklingen läcker ut där den står. Min cyklavarjedagsistasemestervecka förstördes av byggatakpåfarsansstuga men ska försöka komma ut lite i eftermiddag och smiska asfalt på min ex-fixie som ännu endast har en frambroms.
  Den verkar ta bra bilder den där kameran, ska leta upp en mindre som kan filma snuttar i HD.

 2. Tobbe Arnesson Says:

  Tz6 låter smutt, jag beställde ju en Tz7 i våras som avbeställdes då leveransen hade blivit efter Spanien och Amsterdam.

  Nu när jag gÃ¥tt och blivit lite kajakbiten ligger dock en FT1 högre pÃ¥ önskelistan med sitt vattentäta yttre…

  Bra att gubba när man är själv, man ska inte ta för stora risker när ingen kan höra en skrika…

Leave a Reply

23 queries. 0.141 seconds.
Powered by Wordpress
theme by evil.bert