Veckans duggregn

Bloggat i Cykel   (14/11, 2009)   

Den här veckan har jag hunnit med hela tre cykelrundor, två i mörker och en i ljus. Mycket lyxigt.

I ljuset blev det en blandning av stigfinneri, repetition av nya småstigar jag fått visat och ihopknytning till ett bra flyt med gamla klassiker däremellan. En bra runda! Efter 21 km på den här cykeln i halkig hösthellasskog är man värd dubbla middagar tror jag.

Det finns rätt gott om små varianter i skogen runt Hästhagen, här körde jag en aning annorlunda och landade på en bekant plats till slut. Några meter mer skog än vanligt blev det allt och framförallt en ovan stig.

Jag tappade flytet lite på Gula. Men det var okej. Jag har många undanflykter. Bättre lycka nästa gång.

På brandområdet tog jag en suddig bild. Det såg mycket märkligt ut, hela småbjörkarna hade blivit röda. Inte bara bladen, utan hela björkarna. Det var väldigt fint, men ovanligt.

Jag tog mig tillbaka till Gröna och sedan skarven ner till Area 51-starten. Den var som vanligt ganska sumpig. Jag har för mig att det fanns något alternativ till den, har glömt hur det var tyvärr.

Vad ville jag säga med den här bilden?

 

Ah. Ett mycket roligt litet berg. OK, en del släpa, men roligt och fint. Jag gillar bergväggen och utsikten.

Area 51-avslutet var murrigt och fint.

Uppe vid utsikten drev dis och dugg förbi och bildade slöjor mot tallarna tvärsöver sjön.

 

Jag avslutade med att ta irra mig ner från Utsiktsplatsen i närheten av det jag tror Tobias kallade Frankenstein för många år sedan. Det blev väl inte helt rätt, men en kul variant och 1000 gånger bättre än att bränna av allting på grusvägsnedförs hela vägen till Ältavägen.

Även idag var det en bra idé att dra ut trots duggregn, +3 och allmänt tveksamt väder. Halkigt, mustigt, lättandat, skogsdoftande, fint. Det är faktiskt bra med allt väder, sålänge den värsta blankisen och djupkramsnön håller sig borta.

 

2 Responses to “Veckans duggregn”

  1. Johan A Says:

    Nä nu är det dags att slänga på den stela gaffeln ser jag. På något sätt passar sig helstelt bättre på hösten än på sommaren då man stresskör mer.

  2. Tobbe Arnesson Says:

    Stiligt! Faktiskt så man längtar ut även i så blött väder, så länge man håller sig varm spelar det faktiskt ingen som helst roll.

    Snygg linje mellan topprör och sadelstag, tror det var vad du ville säga med bilden. Har missat att du skaffat ny tjunia, mycket nöje!

Leave a Reply

23 queries. 0.088 seconds.
Powered by Wordpress
theme by evil.bert