Kodak morning

Bloggat i Cykel   (29/07, 2010)   

Jag hade inte alls tänkt cykla idag. Satt där med morgonkaffet och Facebook och semesterslöade och muttrade lite över att sommaren försvann direkt när semestern började. Så tittade jag ut och såg dimman och humöret vände direkt. Det var ett sånt där väder som gör att man har svårt att få på sig strumporna för man har så bråttom att komma iväg.

Släng dig i väggen 28 grader och sol, här kommer morgontjockan och duggregn!

 

Jag hade bråttom ut genom Björkhagenremsan för jag förstod att det var upp på bergen längs sjöarna man skulle vara den här morgonen. Men väl uppe på Dow Jones hade jag inte någon större brådska ner igen.

 

Det var såklart hur fint som helst på den flitigt fotograferade bron. Solen orkade inte igenom kilometervis med moln och dimma och ljuset var klent. Allt var blött efter nattens spöregn, färgerna var mustiga och det luktade riktig hederlig blöt tallskog.

 
 

Okej, jag fuskade med ordningen där uppe för layoutens skull - innan jag klättrade upp till Sörmlandsleden och White Trash så rullade jag ut på udden vid Söderbysjön och tog en sakralt stillsam paus. När jag kom för nära så drog änderna till sjöss.

 

Väl uppe på White Trash hittade jag ett engångsgrillnät som jag stoppade på mig. Det kommer att bli användbart lite senare, hade jag tänkt. Skönt att man kan lita på den där stigen, alltid är det någon som har eldat något eller lämnat sopor uppe på den fina utsiktsplatsen.

 

Det fanns goda skäl att ta en liten svängom ut längs kanten och pausa innan man dök ner i skrevan mot slutet. Det där trädet har jag nog inte tänkt på tidigare.

 

 

Väl nere i Bagisremsan och Babyheads började solen torka upp dimman så smått men skogen har långt kvar till att torka. Färgerna var mustiga och blåbären hade redan slurpat i sig allt de orkat sedan nattens regn. Om några timmar är de ätfärdiga! Jag provade två och en kvart senare såg jag första bärplockaren i full fart.

Som vanligt lönar det sig att inte tänka bara på sol som det bra vädret.

 

3 Responses to “Kodak morning”

 1. Jonas L Says:

  Sweet! 100% luftfuktighet sa de på vädret imorse..

 2. skogling Says:

  Dubbelpost i cybervärlden ?! ;)

  Ser hur fint ut som helst.

 3. Tobbe Arnesson Says:

  Ah mah ghad!

Leave a Reply

23 queries. 0.088 seconds.
Powered by Wordpress
theme by evil.bert