Att fotografera is

Bloggat i Cykel   (6/02, 2011)   

Efter att ha vadat fram skrattandes i högkvalitetspudersnö i två månader har man blivit lite bortskämd. Cyklarna har samlat damm bakom varianter av betydligt attraktivare skogsskidor. Men så kom det en två veckor lång uthållig attack på den älskade snön. Så uthållig var denna smält-attack att det blev barmark, den trodde man aldrig skulle dyka upp igen.

Barmark, och en hel del is i olika vackra former.

 

Dessutom var det sol idag. Jag plockade ihop en trogen cykel och tog en runda på vältrampade stigar. De stora stigarna gör sig bäst just nu. Snart har de nog gått vidare till skridskobanor, då får man tänka om igen.

 

Men som så ofta så var jag mest ute och trivdes i skogen. Tittade på den och fotograferade den. Bunnyhoppade över den. Det är härligt vad smältvatten och minusgrader hittar på tillsammans.

 

Idag var Pugsley-dagen! Sällan känner jag att ett par cm till borde göra någon väsentlig skillnad, men på dagens mäktiga skare borde en Pugsley ha varit det rätta. Då hade man inte behövt bekymra sig alls över stigar - det hade varit offpist för hela slanten.

Gula är ju en enda stor sydvästsluttning, så den borde ju vara fin, tänkte jag. Inget smält utan is, såklart.

 

Men smält var det minsann där uppe, berghällscyklingen gjorde mig riktigt glad. Det var som att återupptäcka cyklingen efter en riktigt lång och otäck skadeperiod.

Sjön var plogad och populär. Jag ångrade lite att jag inte tagit med mina ännu oanvända långfärdsskridskor, det hade varit en bra dag att köra in dem och bindnings-finlira idag. Om plogbilar och barnfamiljer vågar ut på isen, så vågar jag.

 

Ett märkligt skum av is och snö hade bildats på Gulas vindblåsta vidder.

 

Bäcken nere vid Filosofens hade fullt upp med att bygga hajfenor av is. Ju längre man stannar vid en sådan bäck en dag som denna, desto fler märkliga formationer hittar man.

 

 

2 Responses to “Att fotografera is”

  1. Johan A Says:

    Vackert… Snart susar man fram i shorts och linne pÃ¥ samma stigar..

  2. Tobbe Arnesson Says:

    Välkommen åter!

Leave a Reply

23 queries. 0.964 seconds.
Powered by Wordpress
theme by evil.bert